EU Ecolabel. Met de bloem kies je voor groen

 • Kies je ook voor groen?

  Producten en diensten met het EU Ecolabel zijn duurzamer geproduceerd. Het keurmerk stelt daarom strenge eisen aan het gebruik van grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakkingen.
  Het EU Ecolabel is het officiële Europese milieukeurmerk voor non food producten en diensten. Het wordt ondersteund door alle EU-lidstaten, de Europese Commissie en Noorwegen, Liechtenstein en IJsland.

  Power Flower

  Het EU Ecolabel maakt het gemakkelijk om een duurzamere keuze te maken. Je hoeft alleen maar op het logo met de bloem te letten. Alléén producten die voldoen aan de strenge eisen op het gebied van milieu én kwaliteit kunnen worden gecertificeerd.

 • Wat een duurzame keuze!

  Er zijn héél veel producten met het keurmerk EU Ecolabel verkrijgbaar. Kijk maar eens in supermarkten, bouwmarkten, drogisterijen en andere winkels.

  Je vindt er bijvoorbeeld duurzamere schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, tissue papier, verven, luiers en cosmetische producten. Ook zijn er toeristische accommodaties die volgens de eisen van EU Ecolabel werken.

  In totaal zijn er meer dan 78.000 producten en diensten met het keurmerk binnen Europa gecertificeerd.

Milieu Centraal: maximale scores voor EU Ecolabel

De Nederlandse consumenten voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal constateert dat EU Ecolabel betrouwbaar is en hoge eisen heeft voor de milieuvriendelijkheid van producten en diensten.

Nieuws