EU Ecolabel. Met de bloem kies je voor groen

 • Kies je ook voor groen?

  Producten en diensten met het EU Ecolabel zijn duurzamer geproduceerd. Het keurmerk stelt daarom strenge eisen aan het gebruik van grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakkingen.
  Het EU Ecolabel is het officiële Europese milieukeurmerk voor non food producten en diensten. Het wordt ondersteund door alle EU-lidstaten, de Europese Commissie en Noorwegen, Liechtenstein en IJsland.

  Power Flower

  Het EU Ecolabel maakt het gemakkelijk om een duurzamere keuze te maken. Je hoeft alleen maar op het logo met de bloem te letten. Alléén producten die voldoen aan de strenge eisen op het gebied van milieu én kwaliteit kunnen worden gecertificeerd.

 • Wat een duurzame keuze!

  Er zijn héél veel producten met het keurmerk EU Ecolabel verkrijgbaar. Kijk maar eens in supermarkten, bouwmarkten, drogisterijen en andere winkels.

  Je vindt er bijvoorbeeld duurzamere schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, tissue papier, verven, luiers en cosmetische producten. Ook zijn er toeristische accommodaties die volgens de eisen van EU Ecolabel werken.

  In totaal zijn er meer dan 78.000 producten en diensten met het keurmerk binnen Europa gecertificeerd.

Milieu Centraal: maximale scores voor EU Ecolabel

De Nederlandse consumenten voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal constateert dat EU Ecolabel betrouwbaar is en hoge eisen heeft voor de milieuvriendelijkheid van producten en diensten.

Nieuws

 • EU Ecolabel
  22-09-2021

  EU Ecolabel en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN

  Op 25 september is het ook voor Nederland SDG Action Day. Twee dagen die volledig in het teken staan van de Sustainable Development Goals.
 • EU Ecolabel
  07-05-2021

  Nysted Strand Camping ontvangt als eerste Deense camping EU Ecolabel

  Nysted Strand Camping heeft als eerste Deense camping het EU Ecolabel ontvangen. Hiermee hoort de camping tot een exclusief gezelschap van 20 Europese campings die het milieukeurmerk mogen voeren.
 • On the way to PlanetProof (Zakelijk) Milieukeur Groen Label Kas Maatlat Duurzame Veehouderij Maatlat Schoon Erf Barometer Duurzame Bloemist / Sustainable Florist Barometer Duurzame Evenementen Barometer Duurzame Groenten & Fruit Milieuthermometer Zorg Barometer Duurzaam Terreinbeheer Register Groenverklaringen EU Ecolabel SMK
  14-12-2020

  FIJNE FEESTDAGEN EN EEN DUURZAAM 2021

  Van 21 december t/m 3 januari is het SMK-secretariaat afwezig.