Nieuws & Persberichten

Roto Smeets behaalt het 'EU Ecolabel certificaat voor gedrukte producten' voor Deense klanten.

Roto Smeets heeft voor haar Deense retailklanten het EU Ecolabel certificeringsproces doorlopen voor de nieuwe productgroep ‘Gedrukte producten’. Hiermee kunnen deze retailers het label vermelden op hun reclamedrukwerk.

Om het keurmerk te mogen toepassen op drukwerk moeten zowel het drukproces, het nabewerkingsproces als de gebruikte materialen voldoen aan de strenge milieucriteria die door de EU zijn gesteld. De criteria zijn met name gericht op het stimuleren van de ontinktbaarheid en recyclebaarheid van het drukwerk, het verminderen van emissies van vluchtige organische stoffen (VOS) en het verlagen of voorkomen van risico’s voor het milieu. De criteria zijn zodanig vastgesteld dat alleen drukwerk met aantoonbaar geringe milieueffecten, het keurmerk kan verkrijgen.

De geselecteerde brochures van Dansk Supermarked, Coop Denmark en Bauhaus, die worden gedrukt bij Roto Smeets in Nederland, mogen nu het behaalde certificaatnummer vermelden. EU Ecolabel is een keurmerk dat verworven kan worden voor een specifiek product en kan niet aan een organisatie worden verleend. De milieueffecten van het productieproces van Roto Smeets voldoen aan dusdanige eisen dat de specifieke producten van haar klanten het keurmerk kunnen verwerven.

Het verkrijgen van dit EU Ecolabel past in het milieubeleid van Roto Smeets dat gericht is op het zo min mogelijk belasten van het milieu bij het vervaardigen van drukwerk. Alle Roto Smeets drukkerijen zijn om die reden ook gecertificeerd met het Nordic Swan label, het ISO 14001 milieuzorgsysteem, FSC en PEFC.

Het verkrijgen van dit EU Ecolabel past in het milieubeleid van Roto Smeets
Terug naar overzicht