SMK Nieuws & Persberichten

PLUS verduurzaamt zuivel- en kaasschap verder met keurmerk On the way to PlanetProof

PLUS gaat het zuivel- en kaasschap verder verduurzamen. Vanaf eind maart krijgt een breed assortiment zuivelproducten van het PLUS Huismerk het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ van Stichting Milieukeur. Net voor de zomer volgt de eerste PLUS Goudse kaas met het PlanetProof-keurmerk. Door zuivel en kaas met het PlanetProof-keurmerk te kopen, steunt de consument rechtstreeks melkveehouders die zich bovengemiddeld inzetten voor natuur, klimaat en dierenwelzijn. De betrokken melkveehouders krijgen een meerprijs voor hun inspanningen.

In een ‘PlanetProof’-melkveehouderij werken boeren, zuivelondernemingen en kaasmakerijen samen aan het verbeteren van natuur, klimaat en dierenwelzijn. Voor klimaat betekent dat bijvoorbeeld het gebruik van duurzame energie en minder CO2-uitstoot, voor natuur minder bestrijdingsmiddelen en meer ruimte voor bloemen en insecten, en voor de koe bijvoorbeeld massageborstels, eigen ligbedden en weidegang. De hoge eisen waaraan melkveehouders moeten voldoen, worden regelmatig heroverwogen en waar nodig aangescherpt.

De PLUS Huismerk zuivelproducten met het On the way to PlanetProof-keurmerk, te weten PLUS Halfvolle melk, volle melk, karnemelk, vanillevla, magere yoghurt en volle yoghurt – liggen vanaf eind maart in alle PLUS supermarkten. De eerste PLUS Goudse kaas met het PlanetProof-keurmerk volgt net voor de zomer. De verwachting is dat eind 2019 ook alle groente en fruit van Nederlandse bodem bij PLUS voldoet aan de criteria van On the way to PlanetProof.

Terug naar overzicht