Voorbeelden uit de praktijk

PRAKTIJKVOORBEELDEN

 • 28-11-2016

  Vliegende start voor Interflon Eco Degreaser

  Interflon BV produceert een breed scala aan smeer- en reinigingsproducten. Sinds kort is er een nieuw en EU Ecolabel-gecertificeerd paradepaardje: Interflon Eco Degreaser. Een product met een bijzonder verhaal.
 • 26-09-2016

  EU Ecolabel criteria voor computers afgestemd op circulaire economie

  EU Ecolabel criteria hebben steeds meer een link met de circulaire economie; er is in toenemende mate aandacht bij producten voor ontwerp, levensduur, repareerbaarheid en de inzet van gerecyclede grondstoffen. Zo moet bijvoorbeeld aan het einde van de levensduur van een product de grondstoffen kunnen worden hergebruikt. Ook de herziene EU Ecolabel criteria voor computers zijn op dit principe gebaseer
 • 30-05-2016

  Stayokay wint Triodos Hart-Hoofdprijs 2016

  Op 24 mei 2016 werd de Triodos Hart-Hoofdprijs 2016 uitgereikt aan Stayokay. Deze publieksprijs is een erkenning voor de wijze waarop de onderneming bijdraagt aan een duurzame wereld. Stayokay heeft gewonnen omdat er bij het bouwen en verbouwen van de hostels op vele vlakken rekening wordt gehouden met mens en milieu. Dit zit hem niet alleen in het besparen van energie, maar bijvoorbeeld ook in het gebruik van duurzame materialen en verantwoord watergebruik.
 • 18-05-2016

  Veel exposure EU Ecolabel op ISSA Interclean 2016

  Op de ISSA Interclean – beurs voor de professionele schoonmaaksector – was er dit jaar opvallend veel exposure van EU Ecolabel gecertificeerde producten. Deze kwamen uit Nederland, maar ook uit onder meer België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje, USA, Zweden en Zwitserland.
 • 01-07-2015

  Papierfabrikant Parenco behaalt EU Ecolabel certificaat: “Het zit bij ons in de vezels”

  Papierfabrikant Parenco levert uitsluitend papier met duurzaamheidskeurmerken: Blaue Engel, PEFC, FSC. En sinds kort ook met het EU Ecolabel certificaat. Het bedrijf is daarnaast gecertificeerd voor het milieumanagementsysteem ISO 14001.
 • 20-05-2014

  European restrooms are getting greener

  From producing a curtain rod that never rusts in 1908, to certification of a number of soaps with the EU Ecolabel in 2014, Newell Rubbermaid is a company that emphasises innovation. The soaps that are certified can be found in any restroom in ‘high traffic’ buildings, such as airports, offices, hotels, restaurants or hospitals.